Rosso di Montepulciano DOC BIO
Al sinds de middeleeuwen produceert men wijn in dit pitoresk Toscaans stadje van voornamelijk de Prugnolo Gentile en Canaiolo- druiven. De Rosso is een medium-bodied wijn en heeft een donker robijnkleurige kleur. In de geur vindt men tonen van zacht zomerfruit. De smaak is vol, redelijk krachtig in combinatie met veel warmte. Er is een goede balans tussen fruit, zuren en tannines.
De Rosso verkrijgt geen rijping op hout en wordt daardoor eerder op de markt gebracht dan zijn oudere broer “Vino Nobile”. De Rosso is aan tafel heel breed inzetbaar, maar past vooral bij pastagerechten met vleessaus en met gerechten op basis van wit vlees, gegrild rood vlees, stevige vissoorten, Maar je kunt er ook zonder eten van genieten!
De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.
Art.nr. 60703 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 14,5%
BESTELLEN
Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Azienda Agricola Canneto is gevestigd in het zuiden van de regio Toscane. Hier draagt de basisdruif Sangiovese, die iets groter en donkerder is, de naam Sangiovese Grosso (of Prugnolo Gentile). De wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese Grosso en 5% Merlot en Cabernet Sauvignon. Al deze druiven worden op het wijngoed van Canneto geproduceerd. Rijping geschiedt gedurende 16 maanden op Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Hierna volgt een flesrijping van minstens 6 maanden. Het resultaat is een zeer elegante Nobile met een mooie body, mooi fruit, veel diepte en ongekende lengte. Hij heeft een intens bouquet met tonen van zwarte pruimen, viooltjes, en edel hout. Hij heeft een volle smaak en een zeer elegante structuur met frisse zuren.
Deze wijn is een goede begeleider van vleesgerechten, met name van rundvlees, lamsvlees, konijn, duivenborstfilet, kalkoen , met pasta´s met vleessauzen en met pittige kaassoorten zoals Pecorino en Parmiggiano Reggiano. De Vino Nobile kan zeker 10 jaar en langer bewaard worden. De ideale serveertemperatuur is 18-20 Cº.
BESTELLEN