Acetaia Sereni – Modena 

Sinds 1952 verzorgt de familie Sereni de productie van de Aceto Balsamico di Modena. Vanaf de wijngaard tot de botteling is Pier Luigi Sereni betrokken bij het hele proces. De familie bezit eigen Trebbiano-wijngaarden, van waaruit de most ontstaat die vervolgens op het vuur ingekookt wordt. Hieraan wordt azijn toegevoegd. Dit is ook de basis van de Aceto Balsamico die verschillende jaargangen kent. Ter veroudering worden speciaal geselecteerde fusten van verschillende houtsoorten gebruikt.

Hoe ouder hoe rijker van smaak
Aceto balsamico wordt gemaakt van de most van druiven en onthult haar fantastische smaak pas na een rijping van vele jaren in houten vaten. Modena is van oudsher de regio die bekend staat om haar aceto balsamico van hoge kwaliteit. Hoe ouder de aceto is, hoe veelzijdiger de toepassing: van saladedressing tot smaakverrijker in sauzen, bij kaas, als digestief, of zelfs als siroop op ijs.

 

 

Aceto Balsamico
Aceto Balsamico di Modena IGP Etichetta Verde

Aceto Balsamico Decanter IGP  Etichetta Verde

 Aceto-balsamico-decanter.jpg       Acetaia-Sereni-Aceto-Balsamico-di-Modena-Eticheta-Verde-Decanter-0-5ltr.jpg

 

 

Basis ; Geconcentreerde ingekookte most versterkt met wijnazijn tot 6% zuurgraad

Basis ; Geconcentreerde ingekookte most versterkt met wijnazijn tot 6% zuurgraad

Rijping ; 4 jaar in verschillende houtsoorten (eiken en kersenhout)

Dikte ; 1,13

Toepassing ;met gekookte groenten, soepvlees, omelet, visgerechten,aardbeienmarinade.

 

Art.nr. 80303  flesje van 0,25 L

BESTELLEN

Art.nr. 80311  fles van 0,5 L