• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Tenuta di Capraia

Tenuta di Capraia

Het wijnhuis Tenuta di Capraia ligt in het hart van Castellina in Chianti, een gebied dat eeuwenlang zeer gewijd is aan de meest bekende rode wijn van Toscane. Al in de middeleeuwen wordt hier melding gemaakt van productie van olijfolie en wijn en gedurende de eeuwen die volgden hebben edele en bekende Toscaanse families dit voortgezet. Het domein behelst 123 ha en is gelegen op glooiende heuvels waarvan de hoogte varieert van 280 tot 330 meter boven de zeespiegel. 45 ha zijn beplant met druiven voor de Chianti Classico, 10 ha is aangeplant met olijfbomen.

Chianti Classico Riserva Capraia Rocca di Castagnoli

Deze prachtige wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese. a1Het is een zeer rijke en volle wijn met een intens robijnrode kleur. Zijn smaak is harmonieus, en ontwikkelt zich van fruitig naar kruidig. Zijn afdronk is lang en aromatisch.
De wijn wordt licht gefilterd waardoor er zich depot kan bevinden op de bodem van de fles.
De Capraia krijgt minimaal 15 maanden houtrijping deels op kleine Frans eikenhouten vaten en deels in grote houten vaten. Na botteling volgt nog een flesrijping van minstens 12 maanden. Deze wijn gaat perfect samen met wild en gebraad of rijpe kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Het jaar 2007 van deze wijn is door de beroemde Italiaanse wijngids de Gambero Rosso bekroond met 3 rode bekers, de hoogste onderscheiding!!
Art.nr. 90209
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%