• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Stefano Inama

Stefano Inama

De Inama-familie bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave’s beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf na afronding van zijn studie oenologie te Davis (Californië). Door verfijnde vinificatietechnieken, werden de rendementen drastisch teruggebracht tot ver onder het wettelijke maximum. Zijn eerste productie “Bradisismo” van ’97 werd door Parker beoordeeld met 90 punten!

Witte Wijnen

Chardonnay i.g.t. Stefano Inama

Deze getalenteerde producent uit Veneto heeft uit de Chardonnay-druiven een prachtige wijn verkregen. a1De wijn heeft een lichtgele kleur die heel helder en fonkelend is. Zijn geur is kruidig met een hint van banaan, ananas, lychee, appel en peer. De smaak is mooi vol en evenwichtig en intens. Zijn afdronk is fris en langaanhoudend met hints van banaan en peer.
Deze wijn is een mooie aperitiefwijn maar ook een prima begeleider van pasta’s met lichte romige sauzen zoals spaghetti alla carbonara, verschillende groentesoepen, paddestoelensoep, risotto’s met groentes en visgerechten. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een glas voor jonge witte wijnen. De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC
Art.nr. 30108
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Soave Classico d.o.c. Inama

De getalenteerde wijnmaker Stefano Inama a2heeft in weinig jaren de enorme potentie van zijn wijngaarden tot uiting weten te brengen. Zijn “Vin Soave” is bereid uit 100% Garganega-druiven. Hij heeft een mooie strogele, zeer transparante kleur met groene reflexen. De smaak is vol, breed en fluwelig, met hints van peer, ananas, banaan. Zijn amandel-toets in de afdronk is typisch. Deze wijn is zeer geschikt als aperitief en past goed bij gerechten op basis van witte vis, maar ook spaghetti alla carbonara. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een glas voor jonge witte wijnen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 8 – 10ºC.
Art.nr. 30100
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12%

Soave Classico “Vigneti di Foscarino” d.o.c. Inama

Foscarino is de hoogstgeclassificeerde vulkanische heuvel van het Soave-gebied. a3Uit eigen wijngaarden hier gelegen, selecteert Inama zijn beste druiven.(100% Garganega)
Vinificatie; Hoofdgisting en nagisting geschiedt geheel op barrique. Rijping geschiedt ook in barriques gedurende 6 maanden. Dan volgt een narijping in roestvrij stalen vaten gedurende 6 maanden.
De kleur is intens geel en zijn bouquet is van floraal karakter (kamille, iris). Zijn smaak is vol, weelderig en geconcentreerd . Past goed bij stevige of lichtgerookte vissoorten, bij pasta’s en risotto’s met vis, bij vissoepen en bij charcuterie. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een groot tulpvormig glas voor stevige en rijpe witte wijnen.
De ideale serveertemperatuur is 12-14ºC.
Art.nr. 30111
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Soave Classico Superiore “Vigneto du Lot” d.o.c. Stefano Inama

Volgens critici de beste Soave ooit gemaakt. a4Inama’s topcuvee is een zeer rijke wijn,van zeer rijp fruit van wat jongere stokken dan die voor ‘Foscarino’. Van deze Cru geschiedt vergisting en rijping in 30% nieuw Frans eiken gedurende 6 maanden. Dan volgt een narijping van 6 maanden in roestvrijstalen vaten Hij heeft een prachtige licht goudgele kleur. In de neus vindt men aroma’s van honing, vlierbes, kamille en iris (floraal-bouquet). Het is een dikke wijn met een volle smaak van gedroogd fruit. In zijn afdronk vindt men hints van amandel.
Deze wijn is een ideale begeleider van langoustines met knoflook, eenvoudig bereide kreeft, zeebaars,
vis met romige of kruidige saus, kalfszwezerik, maar ook met schaaldieren bereid volgens recepten uit de oosterse keuken.
De aanbevolen serveertemperatuur is 12-14ºC.
Art.nr. 30106
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Sauvignon “Vulcaia Fume” i.g.t. Stefano Inama

Zowel in Italie als in het buitenland is de Vulcaia Fume een van de meest gevraagde wijnena5
op dit moment. Kleine productie, hoog niveau en goede kritieken van verschillende
gezaghebbende wijncritici hebben deze wijn tot een must voor de wijnkelder gemaakt.
Hij is afkomstig uit een zeer accurate selectie Sauvignon-druiven van de vulkanische
Foscarino Heuvel. De kruidige toetsen zijn hier uiterst mooi verweven met de houttonen van
Frans eiken. Hij heeft een intens gouden kleur. In de neus vindt men geroosterde koffiebonen en hints van eiken en tropische vruchten. In zijn smaak vindt men een grote concentratie van fruit en met name van grapefruit, ananas, passievruchten en citrusvruchten. Hij heeft een lange en aanhoudende afdronk. Dit is een perfecte begeleider van gerookte vissoorten, kaviaar, bottarga, lever en niertjes. De ideale serveertemperatuur is 12-14ºC.
Art.nr. 30103
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Rode Wijnen

Carmenère Più Veneto Rosso i.g.t. Azienda Agricola Inama

Zeer bijzondere wijn van het huis Inama.a6
De Carmenère gedijt hele goed in deze streek en de kwaliteit van de druiven is bijzonder hoog. De leeftijd van de stokken varieert van 5 tot 42 jaar.
Het is een blend van 60% Carmenère, 30% Merlot en 10% Raboso Veronese.
De wijn ondergaat een vergisting gedurende 12 dagen in roestvrijstalen vaten en een
rijping in barriques van Sloveens eiken gedurende 12 maanden.
Hij heeft een prachtige donkerrode kleur met een blauw-paarse zweem. In zijn geuren
vindt men hints van kleine zwarte bessen, cacao en zwarte peper.
Hij is heel evenwichtig van smaak, fris, fruitig met hele zachte tannines.
De Carmenère past heel goed bij de typische vleeswaren uit de Veneto zoals de Sopressa,
Pancetta, de Val Liona DOP ham en salami met knoflook. Gaat ook goed samen met gegrild varkensvlees en hazepeper.
Deze wijn kan het beste geschonken worden in een groot tulpvormig glas. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 30112
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

“Bradisismo” Cabernet Sauvignon i.g.t. Stefano

De Colli Berici in de omgeving van Vicenza waren altijd al een habitat van de vroeg geïmporteerde Franse druivenrassen.a7 Stefano Inama selecteerde met zorg uit best gelegen wijngaarden en noemde de wijn Bradisismo (Aardverschuiving ). De wijn bestaat uit 70% Cabernet Sauvignon en 30% Carmenère. Erg rijk is zijn bouquet maar bijzonder dik is zijn structuur. Rijping ; 15 maanden op nieuw Frans eiken. De 97- er, zijn allereerste Rosso, is door alle journalisten de hemel ingeschreven . Parker noteerde 90 Punten ! Bewaarpotentieel minimaal 10 jaar.
Daar deze wijn heel zacht is past deze met name bij lichtere vleesgerechten. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een groot tulpvormig glas. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 30109
Inhoud: 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%