• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Ruggeri

Ruggeri & C. Valdobbiadene (TV)

Het middelgrote Ruggeri & C. wordt geleid door de zeer gepassioneerde Paolo Bisol. Deze wijnmaker wordt hoog aangeslagen door de Italiaanse wijngoeroe Veronelli. Er zijn immers maar weinig mousserende wijnen uit één druif bereid (Prosecco), die een fruitig bouquet, een frisse smaak en een fijne mousse voortbrengen. Ruggeri & C. maakt een uitstekende aperitiefwijn, die een heel fijne partner is van magere voor- en visgerechten. Deze mooie, zuivere, mousserende wijn is in twee typologieën voorradig: droog en minder droog.

Mousserende Wijnen

Prosecco Spumante Argeo d.o.c. Ruggeri

Herkomst: Italië. Regio Veneto. Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie.a1 (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. Druivensoorten: Glera ( de nieuwe benaming voor de Prosecco druif sinds 2009) en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera. Eigenschap; bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet dat doet denken aan golden delicious appels. De smaak is droog, fris en toegankelijk, met een lange fruitige afdronk.. De mousse is redelijk compact. De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%.
Bijzonderheden; perfecte aperitiefwijn, maar ook goede begeleider van visgerechten, ideale wijn bij antipasti (bijv. grissini (=soepstengels) met Parmaham) en lichte voorgerechten.
De ideale serveertemperatuur is 5-7ºC.

Art.nr. 30300 Inhoud 0,75 Ltr.
Art.nr. 30317 Inhoud 0,2 Ltr.
Alcohol 11%

Prosecco di Valdobbiadene “Giall’ Oro“ Extra dry d.o.c.g. Ruggeri & C.

Herkomst: Italië. Regio Veneto. Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie.a2 (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. Druivensoorten: Glera ( de nieuwe benaming voor de Prosecco druif sinds 2009) en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera.
Eigenschap; bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet.
De smaak is aangenaam fruitig, fris en toegankelijk. De mousse is redelijk compact.
De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%.
Geschikt als aperitiefwijn, als dessertwijn bij bijv. bisquitgebak, of om elk moment van
de dag op te vrolijken.
De aanbevolen serveertemperatuur is 6 – 8ºC.

Art.nr. 30301 Inhoud 0,75 Ltr.
Art.nr. 30309 Inhoud 0,375 Ltr.
Alcohol 11%

Prosecco di Valdobbiadene “Brut” d.o.c.g. “Quartese” Ruggeri & C.- Valdobbiadene

Herkomst: Italië. Regio Veneto. Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie.a3 (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. Druivensoorten:Glera (deze druif werd voorheen Prosecco genoemd maar nu geldt deze naam alleen nog maar voor deze mousserende wijn )
en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera.
Eigenschap; bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet.
De smaak is droog, maar fris en toegankelijk. De mousse is redelijk compact.
De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%.
Bijzonderheden; perfecte aperitiefwijn, maar ook begeleider van magere gerechten zoals lichte amuses, garnalen, schaal- en schelpdieren maar ook worstwaren.
De aanbevolen serveertemperatuur is 6 – 8ºC
Art.nr. 30302
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 11%

Rosé di Pinot Brut Ruggeri

Deze Spumante van Ruggeri wordt geproduceerd van de druiven Pinot Nero,a4 Pinot Bianco en Chardonnay. Hij heeft een mooie, fonkelende en delicate rose kleur en een fijne mousse. Zijn geur heeft impressies van perzik en abrikoos. Hij is droog, maar toch zacht en fris van smaak. Het is een perfecte aperitiefwijn, maar kan ook uitstekend met een antipasto van vleeswaren of gegrild wit vlees worden geserveerd. De ideale serveertemperatuur is 5-7ºC.
Art.nr. 30305
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12%

Prosecco di Valdobbiadene d.o.c.g. “Giustino B.” Ruggeri & C.

Er bestaan weinig mousserende wijnen uit één druif bereid. a5Deze Prosecco wordt gemaakt van 100% Glera (vroeger Prosecco-druif geheten ) en heeft een fruitig bouquet, een frisse smaak en een fijne compacte mousse. Hij is uitstekend als aperitiefwijn en heel fijne partner van magere voor- en visgerechten. Giustino B. is Ruggeri’s beste Cuvee en genoemd naar de oprichter van dit vooraanstaand Prosecco-huis. De beste druiven worden accuraat geselecteerd uit de oudste en beste wijnstokken. Het jaar 2009, 2010, 2011 en 2012 hebben de prestigieuze 3 bicchieri van de Gambero Rosso mogen ontvangen! Zeer geschikt om te serveren bij amuses, bijvoorbeeld de delicate tortillachips van het recept uit de bijgaande culinaire agenda.
Art.nr. 30304
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 11,5%

Prosecco di Valdobbiadene “L’ Extra brut “ d.o.c.g. “Millesimato”

Herkomst: Italië. Regio Veneto. Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie. a6(Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. De druivensoort is Glera (deze druif werd voorheen Prosecco genoemd maar nu mag deze naam alleen nog maar voor deze mousserende wijn worden gebruikt ). Hij heeft een bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet.
De smaak is droog, maar fris en toegankelijk. De mousse is heel fijn en redelijk compact.
De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%.
Bijzonderheden; perfecte aperitiefwijn, maar ook begeleider van magere gerechten zoals lichte amuses, garnalen, schaal- en schelpdieren maar ook lichte gerechten op basis van wit vlees.
De aanbevolen serveertemperatuur is 5-7ºC.
Art.nr. 30314
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 11,5%