• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Rocca di Castagnoli

Rocca di Castagnoli – Gaiole in Chianti (SI)

De Rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje nabij Gaiole in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt omringd door perfect gelegen wijngaarden, die dan ook de belangrijkste basis vormen van dit sterk opkomende domein. Hier weet men traditie en innovatie optimaal te combineren. De Chianti Classico rijpt nog steeds op grote eikenhouten fusten, terwijl er ook geïnvesteerd is in belangrijke internationale druivenrassen. De herontdekte Colorino-druif die de Riserva van Tenuta Capraia tot één van de belangrijkste wijnen uit hun gamma maakt, is de trots van het domein.

Witte Wijnen

Chardonnay “Molino delle Balze” i.g.t. Toscana Rocca di Castagnoli

Rocca di Castagnoli is een middelgroot domein gelegen in de omgeving van het bekende Gaiole in de Chianti Classico-streek, gelegen tussen Florence en Siena.a1
Castagnoli is hooggelegen. Het is omgeven door Sangiovese-stokken die bestemd zijn
voor de productie van de Chianti-Classico. 20 jaar geleden heeft men op deze kleiachtige bodem een wijngaard met Chardonnay-stokken aangeplant (4 ha) met een zeer interessant resultaat tot gevolg: de ”Molino delle Balze”. (bewegende molen). Elk jaar slaagt de wijnmaker Maurizio Alongi erin zijn Chardonnay te verbeteren.
Vinificatie: deze geschiedt deels door inweking van de schilletjes met de most gedurende 24 uur onder een temperatuur van 5ºC om zoveel mogelijk aroma’ s aan de schil te onttrekken. De vergisting zowel als de rijping geschieden voor 50% in Inox vaten en voor 50% in Franse barriques (gedeeltelijk nieuw hout), waarbij de rijping 6 tot 8 maanden duurt. De battonage geschiedt om de zes weken. Na botteling volgt een rijping op fles gedurende 6 maanden. Het resultaat is een strogele wijn met een interessant, intens bouquet dat doet denken aan tropisch fruit. De smaak is weelderig en geconcentreerd, maar opvallend is de eigen interpretatie van een Chardonnay met duidelijk veel drinkplezier. Het is een goede begeleider van stevige vissoorten en spaghetti alla carbonara
De aanbevolen serveertemperatuur is 9 – 11ºC.
Art.nr. 90210
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Rode Wijnen

Chianti Classico d.o.c.g. Rocca di Castagnoli , Gaiole in Chianti

De rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt door perfect gelegen wijngaarden die dan ook de belangrijke basis vormen van dit sterk opkomende domein.a2
Traditie en innovatie weet men hier optimaal te combineren. Deze Chianti hoort tot de Top-Chianti’s. De wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese, 5% Canaiolo en 5% Colorino. De rijping geschiedt nog steeds op grote eikenhouten fusten gedurende minimaal 12 maanden, waarna een narijping van 12 maanden op fles volgt. De wijn heeft een prachtige kleur, een fruitig en zacht karakter en een zachte en romige smaak. De Sangiovese behoudt de slankheid en elegantie van deze rustieke Toscaanse wijn. Deze wijn past perfect bij mediterraanse gerechten als ossobuco, lasagna en ratatouille, maar is ook heerlijk bij Italiaanse kaas. De Chianti van 2009 heeft 90 Parker-punten ontvangen, de Chianti van 2010 zelfs 91 punten!!!
Ook heeft de 2010 2 rode bekers van de gerenommeerde Italiaanse wijngids de Gambero Rosso mogen ontvangen. Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 90208
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Chianti Classico Riserva Poggio a’ Frati Rocca di Castagnoli

Deze prachtige wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese en 5% Canaiolo. a3Het is een zeer rijke en volle wijn met een intens robijnrode kleur. Zijn smaak is harmonieus en ontwikkelt zich van fruitig naar kruidig. Zijn afdronk is lang en aromatisch.
Deze wijn krijgt minimaal 15 maanden rijping, voor een deel op kleine Frans eikenhouten vaten en voor een deel in Inox vaten. Deze wijn gaat perfect samen met wild en gebraad of rijpe kazen.
De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 90212
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Stielle i.g.t. Rocca di Castagnoli

De Stielle wordt gemaakt van 70% Sangiovese en 30% Cabernet Sauvignon druiven. a4Naast het fruit zijn tonen aanwezig van zwarte peper, tabak en leer. De wijn blinkt uit door zijn elegante karakter en ronde afdronk. Hij wordt licht gefilterd en daardoor kan het voorkomen dat zich enig sediment op de bodem van de fles bevindt. Deze wijn is een prachtige begeleider van de klassieke “Bisteccha fiorentina”, geroosterd en gegrild vlees en kazen.
De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 90211
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%