• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

La Zerba

La Zerba – Tessaruolo (AL)

Dit charmante kleine landbouwbedrijf is voortgekomen uit een afsplitsing van de Gavi gigant La Scolca. De cantina heeft een unieke ligging, omringd door de Cortese wijngaarden. De investering in de kwaliteit van de vinificatie leidde tot een hoge appreciatie van de Gavi wijnen: winnaar van de Marenco D.O.C. in 1999.

Wijnen

Gavi “Terrarossa” d.o.c.g. La Zerba Tassarolo

Deze Piëmontese witte wijn is bereid uit de nobele lokale Cortese-druif, a2afkomstig van de kleine wijngaard Terrarossa , dat letterlijk rode aarde betekent, genoemd naar de kleur van de grond die rijk is aan ijzer en mineralen. Het resultaat is een mooie wijn die een warm en rijk bouquet heeft met hints van honingmeloen en citrusvruchten, maar ook kruiden en met name van tijm. Hij is vol en rond, met een mooie structuur en een lange aanhoudende afdronk. Een uitstekende aperitiefwijn een zeer fijne begeleider van lichte voorgerechten, gevarieerde visspecialiteiten, inclusief gegrilde of gebakken vis, vegetarische gerechten en gevulde deegwaren met name met een groente- en kaasvulling.
De ideale serveertemperatuur is 8-10 ºC.
Art.nr. 10501
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 11,5%

Gavi d.o.c.g. La Zerba

Uit de zeer nobele Cortese-druif, geselecteerd uit eigen wijngaarden,heeft dit klein wijnbedrijf een delicate wijn weten te produceren. GaviLaZerba20131Hij heeft een mooie fonkelende strogele kleur. In de neus vindt men intense fruittonen maar ook hints van bloemen. Hij heeft een frisse en zachte smaak met mooie minerale tonen. Het is een uitstekende aperitiefwijn, fijne begeleider van lichte voorgerechten, wit vleesgerechten en subtiel bereide visspecialiteiten.
De ideale serveertemperatuur is 8 – 10ºC.
Art.nr. 10502
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 11,5%