• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Feudo Antico – Tollo

Feudo Antico – Tollo (regio Abruzzen)

Cantina Tollo is een prachtige cooperatief dankzij een solide samenwerkingsgeest. In 1960 waren er 19 partners, nu zijn het er bijna 1200: een heldere synthese die getuigt van de nauwe band van Cantina Tollo met het land en die de toewijding van de mensen die met een enorme passie de wijngaarden onderhouden weerspiegelt. De opmerkelijke groei van Cantina Tollo is ontstaan uit een gezonde en uitgebalanceerde innovatie die altijd aanwezig is geweest, terwijl de oude tradities daarbij niet uit het oog werden verloren. Deze strategie is beloond met een grote erkenning en waardering voor haar wijnen op internationaal niveau en heeft geleid tot de “Gran Vinitaly 1999”, een onderscheiding die nooit eerder aan een cooperatief is toegekend. Laat u verleiden door de kwaliteit van Cantina Tollo. Elke fles heeft zijn eigen verhaal, een verhaal dat geschreven is in de zonnige heuvels van Abruzzo.

Witte Wijnen

Tullum DOC Passerina Feudo Antico

Deze wijn stamt uit het kleinste DOC – a1gebied van Italië en wordt gemaakt van 100% Passerina druiven van stokken die 10 jaar oud zijn.
Dit druivenras onderscheidt zich vooral door zijn opmerkelijke frisse en ziltige zuren
en zijn elegante mineraliteit met noten van vers exotisch fruit.
Deze wijn past met name bij vis maar kan ook als aperitief worden gedronken. Gezien zijn frisheid wordt deze wijn aanbevolen bij alle rauwe vis en bij zeevruchten.
De aanbevolen serveertemperatuur is 8ºC.
Art.nr. 20322
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Rosé en Rode Wijnen

Rosato Terre di Chieti BIOLOGICO

Een heerlijke rosé, met een fruitig aroma en een aangenaam druivige smaak. a7Droog en soepel met een perfect evenwicht en de juiste frisheid.

Rozerood tot licht zalmkleurig.
Gemaakt van een mix van Sangiovese en Motepulciano druiven.
Te drinken bij voorgerechten en lichte biologische vlees- en visgerechten en pasta’s.
Ook heerlijk om zomaar te drinken op een gezellige en mooie voorjaarsavond met partner en vrienden. Schenken op ca 10 gr. C.

 

 

 

 

Tullum DOC Rosso Feudo Antico regio Abruzzen

Deze wijn stamt uit het kleinste DOC – a5gebied van Italië en wordt gemaakt van 100% Montepulciano druiven van stokken die 15 tot 30 jaar oud zijn. Dit is een heel bijzondere wijn omdat hij ook al is hij jong gebotteld en heeft hij een aardige concentratie aan tannines, toch heel zacht en meteen goed drinkbaar is. Zijn bijzondere kenmerken zijn zijn frisheid en zachtheid. In de neus vindt men de typische kenmerken terug van de Montepulciano, zoals drop, viooltjes, cacao en bosvruchten.
Deze wijn kan heel goed samengaan met geroosterd en gegrild vlees.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20323
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Tullum Rosso riserva DOC

Deze wijn stamt uit het kleinste DOC –a6 gebied van Italië en wordt gemaakt van 100% Montepulciano druiven van stokken die 15 tot 30 jaar oud zijn. Dit is een heel bijzondere wijn omdat hij ook al is hij jong gebotteld en heeft hij een aardige concentratie aan tannines, toch heel zacht en meteen goed drinkbaar is. Zijn bijzondere kenmerken zijn zijn frisheid en zachtheid. In de neus vindt men de typische kenmerken terug van de Montepulciano, zoals drop, viooltjes, cacao en bosvruchten.
Deze wijn kan heel goed samengaan met geroosterd en gegrild vlees.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20323
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%