• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Fattoria Poggiopiano

Fattoria Poggiopiano (Toscana)

In het noorden van het Chianti Classico-gebied ligt het kleine maar hoogstaande domein van de familie Bartoli, met 4 hectare aan wijngaarden en 6 hectare aan olijfgaarden. Om op het hoogste niveau actief te zijn, werd de top-oenoloog Luca d’Attoma aangetrokken. Met drie bekers, kreeg de “Super Tuscan” Rosso di Sera ’95 bij de introductie de maximale onderscheiding door Gambero Rosso. De ’97er werd opnieuw bekroond met deze hoogste waardering.

Wijnen

Chianti Classico d.o.g. Fattoria Poggiopiano

Fattoria Poggiopiano behoort tot de kleinste producenten van het Chianti-Classico gebied met 6 ha.a1 aan wijngaarden. Hun stijl is die van het moderne genre; uitsluitend gebruikt men de Sangiovese druif. Perfect gedoseerde houtrijping geschiedt op Franse barriques. Zeer nobel Toscaans glas rood met diep en fruitig bouquet, mooie concentratie en lange afdronk. Deze wijn past perfect bij mediterraanse gerechten als ossobuco, gegrild vlees, lasagna en ratatouille, maar is ook heerlijk bij Italiaanse kaas. Het bewaarpotentieel van deze wijn is 5 tot 7 jaar.
De ideale serveertemperatuur is 18ºC. Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )
Art.nr 60205
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

“Rosso di Sera” i.g.t. Toscana Poggiopiano

Het paradepaardje van de familie Bartoli is deze Super-Tuscan. a2Hier laat men zien wat een
kracht de Sangiovese-druif in huis kan hebben in combinatie met de Colorino, die jarenlang een ondergewaardeerde druivensoort is geweest. Men selecteert bij het plukken de beste druiven. Rijping geschiedt gedurende één jaar op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Zijn bijna zwarte kleur verraadt de uiterst lage opbrengst, zijn geur doet denken aan vanille, bramen, cacao en zwarte peper en zijn smaak geeft een enorme concentratie en lengte weer. Zeer fascinerende Toscaan !
Dit is een prachtige wijn in combinatie met rood vlees ( entrecôte, tournedos ), rosé gebraden lamsvlees en wild en gevogelte met thijm, rozemarijn en knoflook.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18-20ºC.
Art.nr 60206
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%