• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Cornarea

Cornarea (Regio Piemonte)

Het echtpaar Bovone is verantwoordelijk voor het herontdekken en verbreiden van de bekendheid van het in de vergetelheid geraakte druivenras Arneis. Het succes van Arneis is te danken aan veel onderzoek, investeringen en enthousiasme. De beroemde Italiaanse chef Gianfranco Bolognesi riep de markante Arneis van Cornarea uit tot dé begeleider bij uitstek van gerechten met basilicum.

Witte Wijnen

Roero Arneis d.o.c.g. Cornarea

Het wijnhuis Cornarea heeft de lokale Piemontese druivensoort Arneis herontdekt. b1Grote investeringen en veel research waren ermee gemoeid ter kwaliteitsverbetering. Het resultaat is een kristalheldere wijn met groene reflexen en enorm bouquet van rijpe perzik en florale tonen. Zijn smaak combineert intensiteit met kruidigheid, mineraliteit en elegantie. Deze wijn gaat heel goed samen met zomerse gerechten met basilicum of vitello tonnato, rosbief, risotto alla milanese, gerechten op basis van wit vlees of vis(oesters, sushi en sashimi ) en met belegen kazen.. De Wine Spectator heeft 90 punten aan de Roero Arneis 2007 toegekend!! Het jaar 2010 heeft 2 rode bekers gekregen van de vermaarde Italiaanse wijngids de Gambero rosso.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10 tot 12ºC.
Art.nr 10302 Inhoud 0,375 Ltr.
Art.nr 10301 Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Andrè v.d.t. Cornarea regio Piemonte

Deze wijn wordt verkregen door de Arneis druif die een week later dan gewoonlijk wordt geoogst.b2 De vergisting zowel als de rijping geschieden voor 50% in Inox vaten en voor 50% in Franse barriques (nieuw hout). De wijn heeft een strogele kleur en in zijn geur vindt men lindebloesem en perzik. Zijn smaak is zacht en complex met lichte hints van eikenhout op de achtergrond. De Andrè past perfect bij gefrituurde vis,vis bereid met verse kruiden, rood vlees en kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 12ºC.
Art.nr. 10304
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

“Tarasco” Passito di Arneis v.d.t. Cornarea (Piemonte) 0,375 L.

Na een risicovolle late oogst worden de Arneis-druiven vergist op barrique.b5
Hierop volgt een lange rijping waardoor er een goudgele, bodyrijke, en rondzoete
dessertwijn ontstaat. Fascinerend is zijn bouquet dat doet denken aan geroosterde
hazelnoten, honing en rijpe abrikoos. Subliem is de combinatie met blauwaderkazen en met
fijne maar droge patisserie. De aanbevolen serveertemperatuur is 8ºC.
Art.nr. 10303
Inhoud 03,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Rode Wijnen

Nebbiolo d’ Alba Cornarea

Deze Rosso bestaat uit 100% Nebbiolo druif die in de Roero streek groeit. b3Na een vergisting
in roestvrij stalenvaten ondergaat de wijn een houtrijping gedurende 1 jaar. Het is een mooie
robijnrode wijn met granaatkleurige reflexen. Zijn geur is heel complex met hints van rozen
en viooltjes en kruidige tonen.
Zijn smaak is warm met een elegante lang aanhoudende toon van bosvruchtenjam en
eikenhout. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van tenminste 5 jaar.
Het is een perfecte begeleider van voorgerechten van Italiaanse vlees- en worstwaren, zeer gevarieerde vleesgerechten en gerechten op basis van kip en wild.
De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC.
Art.nr. 10306
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%