• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Cascina Morassino

Cascina Morassino (Regio Piemonte)

De geschiedenis van de familie Bianco gaat terug naar de 17e eeuw. De sterke persoonlijkheid van de Bianco’s komt overduidelijk tot uiting in hun wijnen. De familie verkiest kwaliteit boven kwantiteit en produceert hun beendroge en tanninerijke Barbaresco’s sinds 1984 op slechts 5 hectare. De wijn heeft een hoog bewaarpotentieel en is een absolute must voor elke wijnkelder.

Rode Wijnen

Barbaresco d.o.c.g. Cascina Morassino

De Nebbiolo-druif staat aan de basis van deze krachtige wijn.a11 Hij ondergaat een houtrijping van 20 maanden op grote eikenhouten vaten en daarna 4 maanden in barriques. Hij heeft een mooie granaatrode kleur met oranje reflexen. Zijn geur is vol en omhullend. Daar de wijn gemaakt wordt van druiven van oude wijnstokken, heeft de wijn rijpe tannines die de wijn zacht maken en heeft hij een lange afdronk. Deze prachtige wijn gaat goed samen met rood vlees, gerechten van wild en met rijpe kazen. De totale jaarproductie van deze wijn bedraagt slechts 5000 flessen.
De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC en de wijn kan het beste geserveerd worden in grote bolvormige glazen.
Art.nr. 10401
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Barbaresco “Ovello” d.o.c.g. Cascina Morassino

De Nebbiolo-druif staat aan de basis van deze krachtige wijn. a2Hij ondergaat een houtrijping van 20 maanden in barriques en daarna 4 maanden op grote eikenhouten vaten. Hij heeft een mooie granaatrode kleur met oranje reflexen. Zijn geur is vol en omhullend. Daar de wijn gemaakt wordt van druiven van oude wijnstokken, heeft de wijn rijpe tannines die de wijn zacht maken en heeft hij een lange afdronk. Deze prachtige wijn gaat goed samen met rood vlees, gerechten van wild, eend, gans, lamsvlees en met rijpe kazen. De totale jaarproductie van deze wijn bedraagt slechts 3800 flessen. Hij heeft een bewaarpotentieel van zeker 30 jaar!
De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC en de wijn kan het beste geserveerd worden in grote bolvormige
glazen.
Art.nr. 10402
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%