• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Cascina Gilli

Cascina Gilli (Regio Piemonte)

Gianni Vergnano heeft dit prachtige wijndomein in 1983 opgericht. Hij besloot zich te richten op het verbouwen van autochtone druivenrassen en sinds twintig jaar gaan elegantie en hoge kwaliteit van zijn wijnen gepaard met de oude tradities van Piemonte. Een van de paradepaardjes van Cascina Gilli is de Malvasia , een fris-zoete mousserende dessertwijn, gemaakt van de aromatische Malvasia die Schierano druif, die perfect past bij alle nagerechten op basis van rood fruit.

Wijnen

Malvasia di Castelnuovo Don Bosco d.o.c. Cascina Gilli

Een zachte en licht mousserende dessertwijn bereid uit de kruidige Malvasia-druif. b2Deze wijn is rood (!) van kleur en zoet-fris van smaak. De perfecte begeleider van desserts op basis van rood fruit, kruisbessen, pannacotta , chocola en watermeloen maar past ook heel goed bij gedroogde vijgen, lichte vruchtensorbets en puddingen met amaretto koekjes. Ook heerlijk bij de zoete hapjes van een hight tea ! Het liefst schenken in een coupe vanwege de aroma’s.
De ideale serveertemperatuur is 7-8 ºC.
Art.nr.10801
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 5,5%

    Dlicà Vino Rosso da Uve Stramature 0,5 Ltr Cascina Gilli

    Deze zoete wijn heeft een hoog alcoholpercentage die wordt verkregen door een natuurlijke indroging van druiven van
    een van de meest interessante aromatische rode druivensoorten, de Malvasia di Schierano. In gunstige en droge jaren laat men de druiven van de Malvasia in de wijngaard tot november hangen aan afgehakte takken. Dan worden ze geplukt en in kistjes gelegd om nog verder in te drogen. Aan het einde van het jaar worden de druiven zacht geperst. Na een lange vergisting die wordt onderbroken als de wijn 14 % alcohol heeft bereikt, laat men de wijn rijpen gedurende 14 maanden, deels in barriques en deels in roestvrijstalen vaten om een mooie balans te krijgen. Hierna volgt nog een rijping op fles van minimaal 6 maanden om de wijn verder te laten ontwikkelen.
    De Dlicà heeft een prachtige robijnrode kleur met granaat-achtige reflexen. Hij heeft intense aroma’s van blauweregen, gevolgd door hints van frambozen – of bramenjam die omhuld worden door prachtige aromatische tonen van verwelkte rozen. Zijn smaak is vol, warm en intens, zacht met een lange afdronk.
    Deze wijn past bij heel veel desserts maar ook bij schimmelkazen.
    De ideale serveertemperatuur is 10 – 12 ºC.
    Artikelnummer 10805

    Barbera d’ Asti “ Le More“ d.o.c.g. Cascina Gilli

    Deze wijn wordt gemaakt van de Piemontese locale druif Barbera d’Asti.barbera d' asti vigna delle more1
    Na jarenlang in de vergetelheid te zijn geweest, wordt van deze druif een wijn gemaakt die
    steeds populairder wordt vanwege zijn hoge kwaliteit. Na drastische vermindering van de opbrengst heeft men de excessieve zuren waar deze druif bekend om stond drastisch weten terug te brengen en om een jonge vriendelijke wijn te produceren.
    De wijn heeft een intens robijnrode kleur. Hij intense aroma’s met veel fruit waarin vooral de braam het duidelijkste naar voren komt. Dit verwijst naar de naam Le More dat bramen in het Italiaans betekent.
    Het is een zeer goed gestructureerde wijn met mooie zuurtjes die in balans zijn met mooie fruittonen. De wijn is droog en heeft een lange afdronk.

    De wijn heeft een bewaarpotentieel van een paar jaren. Het is een mooie begeleider van stevige gerechten van rood vlees en van pittige en belegen kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
    Art.nr.10804
    Inhoud 0,75 Ltr.
    Alcohol 13,5%