• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Casalfarneto

Casalfarneto (Regio Marche)

Het domein Casalfarneto strekt zich uit over een gebied van 52 ha. en ligt op een hoogte tussen de 280 en 340 meter boven de zeespiegel, op de grens van Sera de’ Conti en Montecarotto, in de provincie Ancona, in het hart van de Marken. De wijngaarden die prachtig in de zon gelegen zijn hebben allemaal namen van oude stadswijken: Fontevecchia, Farneto, Frascarina, Moggio, Beverocco en worden onderhouden met productiemethoden die weinig van de omgeving vergen. De Verdicchio dei Castelli di Jesi, een autochtoon druivenras, voert de boventoon en wordt verbouwd op 18,5 ha, op de resterende 5 ha met nieuwe aanplant worden Montepulciano, Sangiovese, Cabernet en Merlot verbouwd. De moderne wijnkelder waar de vinificatie en de botteling plaatsvindt, bevindt zich tussen de muren van een oud landhuis dat helemaal gerestructureerd is en het mogelijk maakt om alle fasen van de wijnproductie te volgen om uiteindelijk alleen een product die de maximale kwaliteit heeft van een eigen etiket te kunnen voorzien. Het domein biedt aan bezoekers ook de mogelijkheid om de wijnen te kunnen proeven in combinatie met heerlijke streekproducten en om een wandeling te maken in het groen van de heuvels om de smaken en geuren van het achterland van de Marken te kunnen herontdekken.

Witte Wijnen

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore

Het middelkleine landbouwbedrijf Casalfarneto, a1gelegen in het hart van het Classico-
gebied niet ver van Ancona, is gespecialiseerd in het produceren van Verdicchio.
Deze witte wijn genoemd naar het inheemse druivenras Verdicchio , wat groenig betekent,
is een zeer sterk opkomende Italiaanse wijn. Casalfarneto produceert uitsluitend uit eigen wijngaarden en de Cru Fontevecchia is een typische Verdicchio die vooral door zijn hoge concentratie het predicaat Superiore draagt. Zijn complex en explosief bouquet doet denken aan een rijpe fruitmand maar deze wijn bezit ook een floraal karakter. De smaak is zacht maar vooral “juicy” (sappig). Een aangename wijn met veel inzetmogelijkheden. Uitstekend als aperitiefwijn, begeleider van mediterrane spijzen, maar ook delicate risotto’s, pasta’s, schaal- en schelpdieren en zeker wit vlees en gevogelte.
De ideale serveertemperatuur is 12ºC.
Art.nr. 70201
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Verdicchio dei Castelli di Jesi “ Grancasale” d.o.c. Casalfarneto

Verdicchio , wat groenig betekent , is genoemd naar de gelijknamige inheemse druivenras uit de regio Marchea2 ( Midden-Italië ). Door moderne vinificatietechnieken en accurate selectie uit deze wijngaard, heeft deze sterk opkomende producent het maximale aan bouquet en smaakintensiteit weten te verkrijgen. De druiven worden later geoogst dan normaal waardoor ze wat ingedroogd zijn en het sap mooi geconcentreerd is. De wijn krijgt een opvoeding in roestvrijstalen vaten gedurende 5 maanden en een rijping op fles gedurende 3 maanden. Hij heeft een heldere strogele kleur met gouden reflexen. Zijn aroma is zeer uitgesproken en in de neus vindt men hints van citrusvruchten, brem en witte perzik. Ook heeft hij iets ziltigs op de achtergrond. Zijn geur is intens. In de mond is hij heel elegant, harmonieus, zacht en men vindt er fruitige en florale tonen. Hij is rijk en smaakvol met intense hints van gist en mineralen. Hij heeft een frisse smaak en een mooie langaanhoudende afdronk.
Hij is een goed begeleider van wat stevigere vissoorten, gerechten met wit vlees en gerechten op basis van rijpe kazen en paddenstoelen.
Serveertemperatuur 12-14º.
Art.nr. 70202
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

“Cimaio” Marche Bianco i.g.t. Casalfarneto

Verdicchio , wat ook groenig betekent, is genoemd naar het gelijknamige druivenras. a3Door moderne vinificatietechnieken verkrijgt men het maximale aan bouquet en smaakintensiteit.
De Cru Cimaio onderscheid zich door een zeer late oogst , vendemmia tardiva, waardoor ook zijn goudgele kleur te verklaren is en rijp karakter. Compleet maakt hem de gedeeltelijke rijping op nieuw Frans eiken.
Het is een zeer aromatische wijn, dik, met een exotisch karakter die een zeer natalmende filmende structuur in je mond achterlaat.
Daarbij is deze wijn ook heel harmonieus en past met name bij gerechten zoals stokvis of vissoepen, stevige vissoorten, pittige kazen, (ganze- of eenden-) lever maar ook bij haas, patrijs met zuurkool, fazant en niet te geprononceerd wild.
De ideale serveertemperatuur is 12 ºC.
Art.nr. 70203
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Classico “ Crisio” d.o.c. Casalfarneto

Verdicchio , wat groenig betekent , is genoemd naar de gelijknamige oude en inheemse druivenras uit de regio Marche ( Midden-Italië ). a4Door moderne vinificatietechnieken en accurate selectie van de druiven, heeft deze sterk opkomende producent het maximale aan bouquet en smaakintensiteit weten te verkrijgen. De vergisting geschiedt deels in roestvrijstalen vaten en deels in minstens 3 maanden in barriques. Daarna volgt een rijping op fles gedurende 6 maanden. Hij heeft een heldere strogele kleur met groene reflexen. Zijn aroma is zeer fris. en in de neus vindt men aromatische geuren van citrusvruchten, witte bloemen, wit fruit en kruiden. In de mond vindt men zijn complexiteit terug. Hij is elegant, fris, heel mineralig en vol van smaak.. Zijn afdronk is heel lang aanhoudend.
Hij is een goed begeleider van gerechten met paddenstoelen en truffel of gerechten met aromatische kruiden, stevige vissoorten maar is ook heel mooi in combinatie met schaal- en schelpdieren. Serveertemperatuur 12-14º.
Art.nr. 70209
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Rode Wijnen

“Pitulum” I.G.T.Marche Rosso Casalfarneto

Deze mooie wijn is een blend van Sangiovese druif, autochtone druiven en internationale druiven. a5Hij heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. In zijn geur vindt men prachtige tonen van rode bloemen en rode bosvruchten. Hij heeft een hele toegankelijke smaak, hij is heel fris, elegant en vol, zacht en harmonieus.
Deze wijn past heel goed bij rood vlees gerechten, vlees bereid in de oven of op de gril, worstwaren en rijpe kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 70207
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

“Merago”, I.G.T. Marche Rosso Casalfarneto

Deze schitterende wijn wordt gemaakt van 100% Montepulciano.a6
De oogst geschiedt handmatig. Na een vergisting op schil gedurende 20-22 dagen onder een gecontroleerde temperatuur van 25ºC, volgt een lagering op grote houten vaten gedurende 12 maanden. Hierna volgt nog een rijping op fles van 18 maanden.
Zijn kleur is prachtig donkerrood met purperachtige reflexen. Hij heeft een intense geur van bosvruchten en amarene kersen, maar ook zwarte peper, koffie en chocolade. Zijn smaak is heel zacht en warm, met mooie zoete tannines, lang aanhoudend met een een mooie afdronk waarin men viooltjes en amandelen terugvindt.
Deze wijn past heel goed bij lamsvlees, wild, smaakvolle vleesgerechten, gerechten met ei, rijpe kazen, worstwaren. Maar hij is ook heel mooi om zo te drinken, bij een meditatief moment in je eentje of in goed gezelschap.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 70205
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%