• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Cantina Tollo

Cantina Tollo(Regio Abruzzo)

Cantina Tollo is een prachtige cooperatief dankzij een solide samenwerkingsgeest. In 1960 waren er 19 partners, nu zijn het er bijna 1200: een heldere synthese die getuigt van de nauwe band van Cantina Tollo met het land en die de toewijding van de mensen die met een enorme passie de wijngaarden onderhouden weerspiegelt. De opmerkelijke groei van Cantina Tollo is ontstaan uit een gezonde en uitgebalanceerde innovatie die altijd aanwezig is geweest, terwijl de oude tradities daarbij niet uit het oog werden verloren. Deze strategie is beloond met een grote erkenning en waardering voor haar wijnen op internationaal niveau en heeft geleid tot de “Gran Vinitaly 1999”, een onderscheiding die nooit eerder aan een cooperatief is toegekend. Laat u verleiden door de kwaliteit van Cantina Tollo. Elke fles heeft zijn eigen verhaal, een verhaal dat geschreven is in de zonnige heuvels van Abruzzo.

Witte Wijnen

Pinot Grigio Rocca Ventosa i.g.p.Cantina Tollo

Deze mooi wijn van Tollo heeft een mooie goudgele kleur met groene reflexen.
Zijn geur is heel fris met hints van vers fruit en elegante florale tonen.
Hij heeft een zeer volle smaak die evenwichtig is en een goede structuur heeft. Men vindt er hints van kruisbessen en abrikozen. Hij heeft een mooi licht bittertje in de afdronk.
Deze wijn is een goede begeleider van voorgerechten op basis van vis, schaaldieren, lichte hoofdgerechten, wit vlees en verse kazen. Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12ºC.
Art.nr. 20307
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Aldiano Trebbiano d’ Abruzzo d.o.p. Cantina Tollo

Heldere strogele wijn met groene reflexen die gemaakt wordt van de 85 % Trebbiano en 15% Chardonnay a3waarvan de wijnstokken 20 tot 25 jaar oud zijn. Rijping geschiedt gedurende 6 maanden in roestvrij stalen vaten voor de Trebbiano en 6 maanden in barriques voor de Chardonnay. Hij is heel fruitig in de neus met hints van tropisch fruit en zachte tonen van honing en vanille. Hij heeft een mooie evenwichtige volle smaak met een lange afdronk.
Deze wijn past heel goed bij voor- en hoofdgerechten met vis, garnaaltjes, lichte voor- en hoofdgerechten met vlees en middelrijpe kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 7-8ºC.
Het ideale wijnglas is een klein formaat Bourgogneglas met een bovenwijdte van 4-5 cm.
Art.nr. 20317
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Pecorino Terre di Chieti i.g.t. Cantina Tollo

Met de Pecorino heeft Cantina Tollo een hele mooie uitdrukking gegeven aan een inlandse wat boerse wijn. a4Hij is gemaakt van 100% Pecorino druif, een inheemse ras uit de Abruzzen.
Hij ondergaat zijn rijping in roestvrij stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur.
Hij heeft een prachtige strogele kleur met groene reflexen. Hij is heel fruitig met hints van
citrusvruchten en tropisch fruit, maar ook van perzik, mango en salie, die zich mengen met elegante bloemengeuren. Zijn smaak is vol en van een goede structuur, zeer lang aanhoudend met in de afdronk een licht balsamische toon.
Deze wijn past goed bij antipasti van vis en rauwe visgerechten, schaaldieren, tussen- en hoofdgerechten met vis en gaat heel goed samen met verse kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 12º C.
Art.nr. 20316
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Cretico Chardonnay Terre di Chieti i.g.t. Cantina Tollo

Met deze wijn heeft Cantina Tollo een moedige uitdaging gewonnen. Deze wijn is een mooie uitdrukking a5geworden van de grote liefde van de wijnmaker voor een Internationale druif waarbij door innovatie een briljant resultaat is verkregen.
Hij is gemaakt van 100% Chardonnay druif. Hij ondergaat houtrijping gedurende 18 maanden en daarna nog 6 maanden flesrijping.
Hij heeft een mooie strogele kleur met goud reflexen. In de neus is hij heel fruitig met hints van geel, rijp fruit en tonen van tropisch en gedroogd fruit die zich vermengen met elegante hints van vanille, suikerbonen en honing. Zijn smaak is vol, overtuigend en zeer lang aanhoudend.
Deze wijn past goed bij voorgerechten, wit vlees- of visgerechten in de oven, vissoep, maar ook bij rijpe en halfrijpe kazen met confituren of citrusvruchtenhoning.
De aanbevolen serveertemperatuur is 12º C.
Art.nr. 20318
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Bianco Terre di Chieti i.g.t. Il GUFO Cantina Tollo

Deze zeer toegankelijke wijn is een blend van 60% Trebbiano en 40% Chardonnay.a6
Hij heeft een heldere strogele kleur. In de geur vindt men hints van tropisch vruchten. Zijn smaak is fris en fruitig.
Deze wijn is een goede begeleider van voorgerechten met vis, schaaldieren, lichte voorgerechten van vis of wit vlees en verse kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 8ºC.
Art.nr. 20330
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12%

Trebbiano Rocca Ventosa d’Abruzzo d.o.p. Cantina Tollo

Deze delicate wijn wordt gemaakt van 100% Trebbiano. Het is een zachte en soepele wijn met frisse zuren en veel finesse. Zijn kleur is helder strogeel met groene reflexen. Hij heeft een fruitige geur, met vooral tropisch fruit en mooie bloementonen. Zijn smaak is zacht met in de afdronk een fijne amandeltoets. Deze wijn is heel geschikt als aperitiefwijn, hij is heerlijk op het terras en een mooie begeleider van lichte gerechten, wit vlees en verse kazen.
De ideale serveertemperatuur is 12ºC.
Art.nr. 20310
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12%

Chardonnay Terre di Chieti i.g.p. Cantina Tollo

Deze zeer smaakvolle wijn wordt verkregen uit een vergisting van de most met de schilletjes en een gedeeltelijke houtrijping (10% ) op Franse eikenhouten vaten.
Hij heeft een mooie strogele kleur met groene reflexen. In de neus vindt men hele fruitige aroma’s met hints van exotisch fruit, honing en vanille. Zijn smaak is vol en mooi in balans. Hij heeft een lange afdronk.
Het is een “allemansvriend” die het prima zal doen bij uiteenlopende gerechten, zoals lichte voorgerechten met vis, schaaldieren, zalm, spaghetti “ai frutti di mare”, rijstgerechten met vis, geroosterde vis, licht wit vlees, een salade met geitenkaas en verse kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 8ºC.
Art.nr. 20309
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Rosé en Rode Wijnen

Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo d.o.p. Cantina Tollo

Dit is een zeer harmonieuze rosé uit de Abruzzen gemaakt van de Montepulciano druif. Zijn kleur is zeer fonkelend en zijn geur is intens met impressies van rood fruit. Geproduceerd volgens oude tradities, drukt deze wijn enerzijds kracht en body uit, en anderzijds de frisheid en de geuren die eigen zijn aan de Montepulciano druiven. In zijn afdronk is hij fluwelig.
Deze wijn gaat goed samen met antipasti, lichte gerechten op basis van vis of vlees, hoofdgerechten met vis, geroosterd wit vlees en verse of middelrijpe kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC.
Art.nr. 20312
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Aldiano Montepulciano d’Abruzzo d.o.c. Riserva Cantina Tollo

Donkere robijnrode wijn, gemaakt van de Montepulciano druif waarvan de wijnstokken 20 tot 25 jaar oud zijn.a10 Hij ondergaat een houtrijping gedurende 12 maanden (70% in Sloveens groot eiken vat en 30% in barriques van 225 l.) en daarna nog een flesrijping van 6 maanden. Hij heeft in de neus tonen van rijp rood fruit (met name marasca kersen) en vanille. Hij heeft een krachtige smaak met aangename, rijpe tannines. Past ideaal bij pastagerechten met een stevige saus, geroosterd (rood) vlees, wild, gevogelte, gerechten waar truffel in is verwerkt en gerijpte kazen.
Het is sterk aan te bevelen om de wijn te decanteren van te voren zodat hij veel lucht krijgt. Hij wordt dan toegankelijker en zachter. Deze wijn harmonieert met name met diverse italiaanse kruiden zoals rozemarijn en ook met knoflook zelfs als deze in ruime mate worden gebruikt. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Hij kan het beste geserveerd worden in een tulpvormig glas met een opening van 4-5 cm.
Art.nr. 20313
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Cagiòlo Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva Cantina Tollo

Donkere robijnrode wijn, gemaakt van de Montepulciano druif waarvan de stokken 25 tot 30 jaar oude zijn. a11Hij ondergaat een houtrijping gedurende 18 maanden in barriques en daarna een flesrijping van 6 maanden. Hij heeft in de neus tonen van rijp rood fruit (met name marasca kersen en bramen ) fijne kruidige geuren van vanille, cacao, drop en kaneel. Hij heeft een krachtige smaak met aangename, fluwelige en zachte tannines. Gaat heel goed samen met gerechten met eekhoorntjesbrood (funghi porcini ) en truffel, geroosterd (rood) vlees, wild en gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC.
Art.nr.20314
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Rosso Terre di Chieti i.g.t. Il GUFO Cantina Tollo

Deze wijn is een blend van 50% Montepulciano en 50% Sangiovese. a12Hij heeft een mooie heldere robijrode kleur met paarse reflexen. Zijn neus is fris en fruitig met hints van rood fruit en kruidige tonen. Zijn smaak is evenwichtig, zacht en lang aanhoudend.
Deze wijn past goed bij gerechten met vlees, wit vlees, verse en middelrijpe kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20329
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Sangiovese Terre di Chieti i.g.p. Cantina Tollo

In zijn categorie een absolute topwijn! De Sangiovese 2004 kreeg niet alleen 86 punten van Robert Parker, maar ook een zilveren medaille tijdens het Concours Mondial van Brussel! Het is een stijlvolle Sangiovese met aroma’s van kersen, vijgen, pruimen. Hij heeft frisse zuren en zachte tannines. De wijn is harmonieus en heeft een mooie afdronk. Veel wijn voor je geld! Deze wijn is een goede begeleider van hoofdgerechten met vlees, met name ook met wit-vleesgerechten, verse of middelrijpe kazen. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20308
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Merlot Terre di Chieti i.g.t. Cantina Tollo

Deze mooie wijn van Cantina Tollo wordt van 100% Merlot druiven gemaakt. Deze groeien rondom het gebied van Tollo op 130-150 meter boven de zeespiegel met ligging op het zuid-zuidoosten. Hij heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. In de neus heeft hij zoete tonen van bosvruchten met elegante kruidige tonen. Hij is vol van smaak, zacht en evenwichtig. Het is een perfecte wijn bij smaakvolle hoofdgerechten, gebraden vlees en middelrijpe kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20327
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Montepulciano d’Abruzzo d.o.c. Cantina Tollo

Één van de grootste terroirwijnen van Italië is de Montepulciano d’Abruzzo.
Deze autochtone druif heeft in de loop der jaren in zee- en bergklimaat zijn habitat gevonden.
Altijd verrassend is deze bijna zwarte wijn met een uiterst volle smaak en goed verpakte zuren. Daar hij geen houtrijping heeft gehad, heeft hij zijn vitaliteit behouden. Ideale gerechten zijn middel gerijpte kazen, gekruide en gegrilde vleesgerechten maar ook de intensere wildspijzen. De aanbevolen serveertemperatuur is 16 tot 18ºC.
Art.nr. 20311
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

Biologische wijn

Trebbiano d’Abruzzo Rocca Ventosa d.o.p. biologico 2013 Cantina Tollo

Deze delicate wijn wordt gemaakt van 100% Trebbiano die op biologische wijze wordt geteeld.a17 Het een soepele wijn met frisse zuren en veel finesse. Zijn kleur is helder strogeel met groene reflexen. In zijn geur vindt men mooie minerale tonen en hints van bloemen. Zijn smaak is zacht met in de afdronk een fijne amandeltoets. Deze wijn is heel geschikt als aperitiefwijn en een mooie begeleider van de meest uiteenlopende visgerechten, wit vlees en verse kazen. De ideale serveertemperatuur is 12ºC.
Art.nr. 20335
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Montepulciano d’Abruzzo d.o.p. biologico 2012 Cantina Tollo

Één van de grootste terroirwijnen van Italië is de Montepulciano d’Abruzzo.a18
Deze autochtone druif heeft in de loop der jaren in zee- en bergklimaat zijn habitat gevonden.
Deze wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Hij heeft een prachtig robijn rode kleur met paarse reflexen. In zijn geur vindt men hints van kleine rood fruit, viooltjes en zoethout. Zijn smaak is mooi gestructureerd en hij heeft zachte tannines. Deze wijn vormt een ideale combinatie met pasta gerechten met rode sauzen, geroosterd vlees, worstwaren en gerijpte kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 20336
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%