• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Bolsignano

Bolsignano – Montalcino (SI)

In de 8 jaar dat de jonge Roberto Rubegni bij Friggiali werkte, deed hij ruime ervaring op. Met zorg en toewijding stortte hij zich daarna op het onderhoud van zijn eigen prachtig gelegen wijngaarden ten Zuid-Oosten van Montalcino. Bolsignano is Vinissimo’s kleinste leverancier: de wijngaarden ter grootte van 2,5 hectare produceren in totaal 8.000 flessen.

Rode Wijnen

Quarantanni i.g.t. Toscano Bolsignano

De maker van deze bijzondere wijn is de jonge veelbelovende producent Roberto Rubegni.Bolsignano_1
De naam betekent 40 jaar en staat symbool voor de nieuwe start die de wijnmaker in 2012 heeft gemaakt met zijn vrouw, die beide op dat moment 40 jaar oud waren. Toevallig bestond het Consorzium van de Brunello op dat moment ook 40 jaar!
Deze wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese en 5% Cabernet Sauvignon.
Hij krijgt een houtopvoeding gedurende 8 tot 10 maanden en daarna een flesrijping van 4 maanden. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. Hij heeft een intense geur van rijpe bosvruchten en hints van bloemen. Het is een stevige, volle, ronde wijn met zachte tannines. Deze wijn past heel goed bij licht wild zoals parelhoen, hert, fazant en patrijs en stevige rood vleesgerechten. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )
Art.nr. 60201
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Rosso di Montalcino d.o.c. Bolsignano

Deze wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Canaiolo druiven.Bolsignano_2
Een kortere houtrijping maken deze Rosso meer toegankelijk dan zijn grote broer Brunello. Een ferme structuur met een goede balans, finesses en diepte geven deze granaatrode Toscaan een bijzondere klasse. De maker van deze bijzondere is de jonge veelbelovende producent Roberto Rubegni. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. Hij heeft een intense geur van rijpe vruchten. Het is een stevige, volle, ronde wijn. De wijn past heel goed bij pasta met sauzen op basis van vlees of paddenstoelen en rood vleesgerechten. Kan 5 tot 7 jaar bewaard worden.
De aanbevolen serveertemperatuur is 16 – 18ºC. Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )
Art.nr. 60202
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 15%

Brunello di Montalcino d.o.c.g. Bolsignano

Dit is de meest prestigieuze wijnsoort uit Toscane. Bolsignano_3De basisdruif heet Sangiovese Grosso en is intussen top-erkend op mondiaal niveau. Zijn lange houtrijping maakt de wijn granaatrood en zeer complex van bouquet. Zijn smaak is massief, vol, fluwelig na rijping en lang van afdronk. Zijn geur is heel fruitig. Ruberto Rubegni is traditionalist, hij houdt vast aan het toepassen van de grote eikenhouten fusten. Rijping geschiedt volgens de maximale toegestane periode van 4 jaar. Deze wijn is een zeer goede begeleider van rood vlees en wildgerechten,
ook in combinatie met paddenstoelen en truffel en met stevige en belegen kaassoorten.
De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC. De wijn kan het beste geserveerd worden in grote ballon- of tulpvormige glazen.
Art.nr. 60203
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%