• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Azienda Agricola Viviani

Viviani – Negrar (VR)

Claudio Viviani – de buurman van Quintarelli – behoort ook tot de nieuwe lichting van betere wijnmakers. Met zijn 7 hectare wijngaarden in het hart van de Valpolicella streek, produceert hij een compleet gamma rode wijnen, van de soepele Valpolicella tot de massieve Amarone. Een sterk product is zijn Ripasso, een Valpolicella die hergist wordt op de schillen van de Amarone en zijn rijping ondergaat op nieuw Frans eiken.

Rode Wijnen

Valpolicella Classico d.o.c. Viviani

Valpolicella is het Latijnse woord dat betekent;” Vallei van meerdere kelders” ; zoals de Romeinen dit toen al noemden.vivani_1
Druivensoorten: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara.
Classico: Dit is het hoogst-geclassificeerde gebied en is van oudsher afgebakend. Dit antieke gebied in de buurt van Verona, is meer dan 2000 jaar wijnproductiegebied.
Omschrijven kan men de wijn als zeer toegankelijk. Ernest Hemingway zei ooit;
“Valpolicella is zo warm als de huiskamer van mijn vriend”.
Hij heeft een delicate en heldere robijnrode kleur. In de neus vindt men hints van rood fruit en frisse florale tonen. Het is een zachte wijn, mooi gestructureerd en gebalanceerd met zachte aangename zuren. Hij heeft een aangenaam bittertje, is een beetje mineralig met hints van kersen en pruimen. Zijn afdronk is zacht en langaanhoudend.
Deze wijn past heel goed bij eenvoudige gerechten en met name bij Carpaccio, pancetta en lardo, maar ook met lasagne, gnocchi en kalfsvlees. Deze wat lichte en aangename wijn is uitermate geschikt voor de zomer en licht gekoeld een traktatie op het terras.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18-19ºC.
Art.nr. 30201
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 12,5%

Valpolicella Classico Superiore Ripasso d.o.c. Viviani

De jonge wijnmaker Claudio Viviani is erin geslaagd een zeer harmonieuze Valpolicella te produceren. De basisdruiven zijn; Corvina, Rondinella en Molinara.viviani_2
Vinificatie: maar liefst 24 maanden houtrijping na toepassing van het Ripasso-systeem. Dit is een hergisting van de wijn op de schillen van de Amarone. Zijn bouquet doet denken aan rijpe Marasca-kersen. De smaak is droog, vol en weelderig. Een afdronk met lange finale.
Deze wijn komt het meest tot zijn recht als hij gedecanteerd wordt of een tijdje voor het serveren wordt geopend. Vormt een goede combinatie met rood vlees, stoofgerechten (ook van wild) en middelrijpe en oude kazen zoals Taleggio en Grana Padano van 18-24 maanden oud. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 5 tot 7 jaar. De ideale serveertemperatuur is 18ºC. Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )
Art.nr. 30202
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Valpolicella Classico Superiore Ripasso ”Campo Morar” d.o.c. Viviani

De getalenteerde wijnmaker Claudio Viviani is erin geslaagd een zeer harmonieuze Valpolicella te produceren. De basisdruiven zijn; Corvina 70% en Rodinella 30%.
Deze Cru wordt gemaakt van druiven die niet zijn geseleccteerd voor de Amarone.
viviani_3
Vinificatie: 60% van de druiven worden geplukt en gevinifieerd in October. 40% van de druiven wordt ingedroogd zoals bij de Amarone.
Eind november worden deze geperst en volgt de maceratie. Hierna wordt deze wijn geblend met de wijn die in oktober is gevinifieerd.
Deze blend krijgt maar liefst 24 maanden houtrijping; 30% gaat in nieuwe Franse barriques en tonneaux (350 liter ) en 70% in barriques die voor de tweede keer gebruikt zijn.
Zo ontstaat een zeer gestructureerde wijn die aan de Amarone doet denken zonder het drinkplezier van de Valpolicella te verliezen.
Zijn kleur is diep granaatrood. Zijn bouquet doet denken aan rijpe Marasca-kersen, bramen en zwarte bessen De smaak is droog, vol en weelderig met fluweelzachte tannines.
Een afdronk met lange finale. Deze wijn komt het meest tot zijn recht als hij gedecanteerd wordt of een tijdje voor het serveren wordt geopend.
De wijn vormt een goede combinatie met rood vlees, stoofgerechten( ook van wild ) en middelrijpe en oude kazen zoals Taleggio en Grana Padano van 18-24 maanden oud.
Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van minimaal 10 jaar.
De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Art.nr. 30209
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Amarone Classico della Valpolicella d.o.c. Viviani

Deze “grote “of beroemde wijn wordt gemaakt van 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella en 5% Molinara. De oogst van de meest rijpe druiven wordt 150 dagen gedroogd in goed geventileerde schuren. De opbrengst is dan ook minder dan de helft van de normale hoeveelheid. Na lange gisting en houtrijping van bijna 3 jaar, ontstaat een dieprode geconcentreerde wijn met een bouquet van amandelen en kersen. De smaak is warm, aangenaam droog en mondvullend. De Amarone is een ideale wijn voor ganzenlever, fazant, ossehaas, lamsvlees, konijn , wild zwijn en hert, in combinatie met een truffelsaus, een fruitige saus of rode kool en rode bietjes. Past ook perfect bij kazen zoals Parmiggiano Reggiano, oude Pecorino en blauwaderkazen zoals Gorgonzola, Stilton, Roquefort en Danish blue. Verrassend is de combinatie met een stukje pure chocolade!
Kan zeker 10 jaar worden bewaard. Het ideale serveerglas is een groot Bourgogneglas.
De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.
Art.nr. 30205
Inhoud 0,75L
Alcohol 15,5%

Recioto della Valpolicella Viviani

De Recioto is de zoete versie van de Amarone, en wordt gemaakt van 70% Corvina en 30% Rondinella druiven. viviani_5De buitenkant van de druiventrossen die ook de meeste zon verkrijgen worden hiervoor gebruikt. Deze worden pas in Oktober geoogst. Men laat de beste druiven van de oogst gedurende 5 maanden indrogen. Na de vergisting in stalen tanks die vroegtijdig gestopt wordt om nog genoeg restsuikers te houden, krijgt de wijn een houtrijping in grote vaten gedurende 18 maanden. Deze aangename en intense wijn heeft een kruidig parfum van aromatische kruiden en zijn fijne smaak doet denken aan bosvruchten.
Deze wijn past heel goed met gebak van zanddeeg, desserts ,met name van rood fruit en Gorgonzola kaas. Heel verrassend is de combinatie met bittere chocolade.
De ideale serveertemperatuur is 18ºC.
Hij kan zeker 20 jaar bewaard worden.
Art.nr. 30203
Inhoud 0,5 Ltr.
Alcohol 13%