• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Azienda Agricola Foffani

Azienda Agricola Foffani

Het oude pand van Giovanni Foffani ’s moeder , Maria Teresa Calligaris , heeft oorsprong in de zestiende eeuw en gedocumenteerd wijnproductie sinds 1789 .
De familie woonhuis , met uitzicht op het centrale plein van het middeleeuwse dorp Clauiano , wordt nu beschermd door het ministerie van Kunsten als een voorbeeld van lokale architectuur voorafgaand aan de Venetiaanse villa’s , die een eeuw later werden gebouwd .
In de achtertuin , zijn de agrarische gebouwen omringd door een grote tuin die overgaat in de wijngaarden , in de flatland net onder de Oost- Alpen keten .
Giovanni Foffani is nu volledig gewijd aan het kweken en kelder operaties wijngaard , met zijn vrouw Elisabetta Missoni het verzorgen van PR en de receptie management.
Hun zonen , Guglielmo en Lorenzo , helpen op de technische en communicatie kant.

“Cinzia” Bianco da Tavola – Visintini , Corno di Rosazzo Friuli

Deze bijzondere en zeldzame witte wijn wordt gemaakt van het sap van de Merlot druif. fofani_1In de geur is hij fruitig en floraal, met hints van rozen. Hij heeft een delicate goudgele kleur. Zijn smaak is fris, harmonieus, mineralig en zeer lang aanhoudend. Hij is als wijn heel breed inzetbaar. Niet alleen als aperitief, maar ook bij vis, mosselen, schaaldieren, gekruide en licht pikante gerechten, gerechten met een zoetje en ook met vette gerechten.
Daar het een witte wijn is die uit een rode druif bereid is, heeft hij de kenmerken van een rode wijn. Dit houdt ook in dat hij een aantal jaren bewaard kan worden.
De aanbevolen serveertemperatuur als aperitief is 8ºC, terwijl voor de temperatuur van de wijn als begeleider van spijzen 10-12ºC aan te raden is.
Art.nr. 10900
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13 %

Moscato Rosa i.g.t. delle Venezie Foffani

De Moscato Rosa is een rood druivenras dat in het noordoosten van Italië fofani_2voorkomt en die zijn oorsprong vindt in de Balkan. De wijn die ervan gemaakt wordt heeft intense aroma’s van rode bessen en frambozen., maar vooral van rozen waar de druif zijn naam aan ontleent.
Vinificatie geschiedt met de schilletjes gedurende 1 dag waardoor hij zijn intense helder robijnrode kleur krijgt. De vergisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Zijn smaak is heel zacht omdat hij geen tannines heeft.
Het is een delicaat zoete maar zeer elegante wijn, hij heeft weinig restsuiker.
Deze wijn past goed bij room vrije niet te zoete desserts zoals cheesecake ( dit jaar een grote hit in Italië ), tarte tatin van pruimen, appeltaart, fruit, chocoladetaartjes met amarene kersen of ook bij kaas en met name blauwschimmelkaas.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC.
Art.nr. 10901
Inhoud 0,5 Ltr.
Alcohol 12 %