• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

Azienda Agricola Canneto

Canneto – Montepulciano (SI)

De zeer evenwichtige Nobile, de sterke kant van Canneto, is het resultaat van het gebruik van twee soorten houten vaten: de kleine barrique voor het verzachten van de tannines en het grote houten vat ten behoud van het fruit. Gambero Rosso riep wijnmaker Carlo Ferrini uit tot “Wijnmaker van het jaar 2000 in Italië”.

Rode Wijnen

Rosso di Montepulciano d.o.c. Canneto

Al sinds de middeleeuwen produceert men wijn in dit pitoresk Toscaans stadje van voornamelijk
de Prugnolo Gentile en Canaiolo- druiven. De Rosso is een medium-body wijn en heeft een donker robijnkleurige kleur. De smaak is vol, redelijk krachtig in combinatie met veel warmte.
De Rosso verkrijgt geen rijping op hout en wordt daardoor eerder op de markt gebracht dan zijn oudere broer “Vino Nobile”. De Rosso is aan tafel heel breed inzetbaar, maar past vooral bij pastagerechten met vleessaus en met gerechten op basis van wit en rood vlees.
De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.
Art.nr. 60710 Inhoud 0,375 Ltr. (2010)
Art.nr. 60703 Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Vino Nobile di Montepulciano d.o.c.g. Canneto

Azienda Agricola Canneto is gevestigd in het zuiden van de regio Toscane.
Hier draagt de basisdruif Sangiovese, die iets groter en donkerder is, de naam Sangiovese Grosso. De wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese Grosso en 10% Merlot en Cabernet Sauvignon. Al deze druiven worden op het wijngoed van Canneto geproduceerd. Rijping geschiedt gedurende 16 maanden op Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Hierna volgt een flesrijping van minstens 6 maanden. Het resultaat is een zeer elegante Nobile met mooie body ,mooi fruit, veel diepte en ongekende lengte.
Deze wijn is een goede begeleider van vleesgerechten, met name van rundvlees, lamsvlees, konijn, duivenborstfilet, kalkoen , met pasta´s met vleessauzen en met pittige kaassoorten zoals Pecorino en Parmiggiano Reggiano. De Vino Nobile kan zeker 10 jaar en langer bewaard worden.
De ideale serveertemperatuur is 18-20 Cº.
Art.nr. 60709 Inhoud 0,375 Ltr. (2008)
Art.nr. 60704 Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

Vino Nobile di Montepulciano d.o.c.g. Riserva Canneto

Azienda Agricola Canneto is gevestigd in het zuiden van de regio Toscane.
Hier draagt de basisdruif Sangiovese, die iets groter en donkerder is, de naam Sangiovese Grosso. De wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese Grosso en 10% Merlot en Cabernet Sauvignon. Al deze druiven worden op het wijngoed van Canneto geproduceerd en men kiest de allerbeste druiven uit die met de hand geplukt worden. Rijping geschiedt gedurende 18 maanden op Franse eikenhouten vaten van 500 liter en dan nog 6 maanden in Sloveens eiken vaten van 30 hl. Hierna volgt een flesrijping van minstens 6 maanden.
Het resultaat is een zeer elegante Nobile met mooie body, mooi fruit, veel diepte en ongekende lengte.
Deze wijn is een goede begeleider van eend, gans, lamsvlees, konijn, duivenborstfilet, kalkoen, rood vlees, wildgerechten en stevig smakende kazen zoals Pecorino en Parmiggiano Reggiano. De Vino Nobile Riserva kan zeker 10 jaar en langer bewaard worden.
Het jaar 2007 is door Parker beloond met 91 punten, Veronelli heeft ook 91 punten toegekend en van de vermaarde gids Gambero Rosso heeft deze prachtige wijn twee Bicchieri Rossi gekregen. De Vino Nobile Riserva van 2007 is uitzonderlijk goed, een paradepaardje!
De ideale serveertemperatuur is 18-20 Cº.
Art.nr. 60705 Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%