• Geen producten in je winkelmand.
CART Totaal:0.00
 

San Patrignano

San Patrignano – Ospedaletto di Coriano (RN)

Deze in Italië zeer gerespecteerde gemeenschap wordt geleid door Andrea Muccioli. Hij was ook degene die enkele jaren geleden de oenoloog Riccardo Cotarella benaderde met het doel belangrijkere wijnen te produceren. De oude familiewijnstokken Sangiovese, mooi gelegen met uitzicht op zee, inspireerden Cotarella meteen. De interressante basis om grote wijnen te produceren was duidelijk aanwezig, maar met de juiste investeringen was er ook meer mogelijk. Hij gaf direct alle medewerking. Intussen zijn nieuwe stokken Sangiovese aangeplant, maar ook Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Merlot. De Montepirolo is het eerste geslaagde resultaat daarvan: een grote wijn met al een scala aan onderscheidingen ook op internationaal niveau. De uiteindelijke doelstelling van Muccioli blijft het produceren van de Sangiovese di Romagna waarin volgens San Patrignano een grote potentie schuilt. De juiste klonen, de accurate selectie, de lage rendementen en de juiste vinificatiemethode hebben dit bewezen.

Witte Wijnen

Aulente Bianco i.g.t. San Patrignano Rimini)

Deze prachtige briljante strogele wijn wordt gemaakt van 50% Sauvignon en 50% Chardonnay. Hij is fris en fruitig met aroma’s van appel, meloen en rijpe limoen. Zijn afdronk in niet alleen fruitig maar heeft ook iets mineraligs.
Deze wijn gaat heel goed samen met fijne Italiaanse vleeswaren als pancetta en lardo, maar ook met gerechten van wit vlees zoals kip en konijn, met vis en verse jonge kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 13 tot 14ºC.
Art.nr. 50109
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Rode Wijnen

“Aulente” Sangiovese di Romagna Superiore d.o.c. San Patrignano

In het groene Romagna, niet ver van de kust, vindt de Sangiovese van oudsher zijn habitat. Onder leiding van de grote oenoloog Riccardo Cotarella wordt deze gulle rode wijn geproduceerd waarbij traditie (grote eikenhouten fusten) gecombineerd wordt met innovatie. Zwart-paars van kleur, diep bouquet, vol en krachtig van smaak. Sterk opkomend domein!
Deze wijn past goed bij zowel wit als rood gegrild of geroosterd vlees, aubergine alla parmigiana, bij vis met kruiden uit de oven, licht belegen kazen, fazant met zuurkool, patrijs, hert met saus op basis van rode wijn, eend en wilde gans.
De ideale serveertemperatuur is 14 – 16ºC.
Art.nr. 50101
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%

“Noi” Colli di Rimini Rosso DOC – San Patrignano

Deze prachtige wijn vertegenwoordigt de passie, de toewijding en de trots a3die alle bewoners van San Patrignano, (niet alleen diegenen die in de wijngaarden en de wijnkelders werken!),
voor hun domein voelen. Daarom is deze wijn gemaakt van alle rode druivensoorten die er verbouwd worden (Sangiovese, Cabernet, Sauvignon en Merlot) en is hiermee het symbool van de identiteit van het landgoed. Hij heeft gedurende 1 jaar houtrijping gehad in Allier barriques. Tonen van (zwart) fruit zijn nog uitgesproken aanwezig, hij heeft ronde tannines in combinatie met een mooie aciditeit. Deze wijn is een goede begeleider van wild en gerechten met rund- of varkensvlees. De Wine Spectator geeft deze wijn een ongelofelijke score van maar liefst 90 punten, kortom, dit is een wijn met potentieel! Gastronomisch breed inzetbaar.
De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.
Art.nr. 50107
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Avi Sangiovese di Romagna Riserva d.o.c. San Patrignano

Met deze wijn heeft San Patrignano uitdrukking willen geven aan de hoogstaande kwaliteit van de autochtone druif van Romagna, namelijk de Sangiovese.a4
De naam Avi staat niet alleen voor de betekenis en de waarde van tradities ( Avi betekent voorvaderen ) maar is vooral een eerbetoon aan de oprichter van de gemeenschap San Patrignano: Avi staat voor “A Vincenzo“ , dat “voor Vincenzo” betekent. Het jaar 2006 is door de Gambero Rosso bekroond met 3 bicchieri! Dit betekent dat dit een buitengewone wijn is. Hij heeft een intens robijnrode kleur. In de neus is hij vol en fruitig en men vindt er hints van viooltjes, pruimen en nootmuskaat. Hij heeft een volle en ronde smaak, hij is heel fluwelig en harmonieus. Zijn afdronk is lang aanhoudend. Deze wijn is een uitstekende begeleider van entrecôte, of met haas met truffel. Ook aan te bevelen met een mooi stukje Pecorino uit Emilia Romagna! De ideale serveertemperatuur is 16-18 ºC. Het is aan te bevelen de wijn in een groot wijnglas te schenken om de diepte en de finesse van de Sangiovese goed tot uiting te laten komen. Een dijk van een wijn!
De aangenaamheid, de zachtheid en de volheid aan fruit die deze wijn karakteriseren worden door zijn elegantie en uitdrukkingskracht enorm versterkt . Een dijk van een wijn.
Art.nr. 50103
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14,5%

Montepirolo” Colli di Rimini Cabernet DOC – San Patrignano

Deze wijn betekent voor San Patrignano een uitdaging op wereldniveau.a5 De Montepirolo behoort tot de beste internationale stijlwijnen en vertegenwoordigt het hoge potentieel van het terroir die topkwaliteit van een klassieke Bordeaux blend heeft weten neer te zetten.
De druivenrassen waar deze wijn van wordt gemaakt zijn de Cabernet Sauvignon (90%), Merlot (5%) en Cabernet Franc(5%). Hij heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus vindt men hints van bosbessen, marjolein, humus en drop. Zijn smaak is krachtig en rond. Hij heeft een mooie structuur en een lange afdronk. Deze wijn is een mooie begeleider van gestoofd rundvlees met wijn, kwartel met thijm, delicate kazen van middellange en lange rijping. De ideale serveertemperatuur is 16-17ºC.
Deze wijn is bekroond met 3 bicchieri, de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso in Italië en Parker heeft 92 punten toegekend aan het jaar 2006!
Art.nr. 50106
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13,5%

Il Paratino i.g.t. Toscana San Patrignano regio Emilia Romagna

Deze bijzondere wijn wordt gemaakt van de Cabernet Franc druif die verbouwd wordt
in de Maremma, een gebied in de Toscane.a6
San Patrignano heeft dit gebied als schenking verkregen en ze zijn bijzonder trots dat ze de buren zijn van het beroemde huis Bolgheri.
De druiven worden handmatig geplukt in September en in een gekoelde wagen vervoerd
naar San Patrignano waar de vinificatie plaatsvindt.
De wijn ondergaat een lange houtrijping waardoor de aromatische kenmerken van de druivensoort nog meer tot hun recht komen.

Het is een prachtige robijnrode wijn, met hele mooie aroma’s van rijp rood fruit, en typische vegetale accenten die eigen zijn aan de druivensoort.
Zijn smaak is vol en hij heeft zachte tannines. Door zijn volheid past deze wijn heel goed bij
wat oudere kazen, rood vlees, maar ook hoofdgerechten met stevige sauzen.
De ideale serveertemperatuur is 16-17ºC.
Art.nr. 50110
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 13%

“Ora”Sangiovese di Romagna Supperiore

“Ora”Sangiovese di Romagna Supperiore 2011
Art.nr. 50116
Inhoud 0,75 Ltr.
Alcohol 14%a7